1118 DA COSTASTRAAT LEIDEN

VERBOUWING WOONHUIS

De vraag van de opdrachtgevers was niet perse een bouwkundige. Ze wilden graag zon in hun woonkamer. Daarnaast miste ze een zolder en een gevoel van ruimtelijkheid.

De oplossing voor de zonnige woonkamer lag in het bebouwen van het dak, daar hadden we geen last van de smalle straat of de oriëntatie.

Om goed gebruik van de bovenwoonkamer te maken dient deze ruimte door het hele huis ervaarbaar en moeiteloos bereikbaar te zijn. De oplossing lag dus ook in het weghalen. De trap is vernieuwd, beter beloopbaar en open gemaakt, trapgaten zijn vergroot en we hebben licht toegelaten op donkere plekken. Soms is de oplossing zo simpel. Het gevoel van ruimte oproepen is dan namelijk niet meer dan het weghalen van een stuk muur.

CREDITS

OPDRACHTGEVER
PARTICULIER
LOKATIE
LEIDEN
OPPERVLAKTE
150M2 + 50M2
UITVOERING
2013
FOTOGRAFIE
KLAARLICHT
AANNEMER
DEGEWIJ
INTERIEURBOUWER
ROJO
PROJECTARCHITECT
PATRICK COLLY

2017-06-29T15:45:47+00:00