1830 CORANTIJNSTRAAT LEIDEN

NIEUWBOUW 176 APPARTEMENTEN

Drie portiekflats van Portaal aan de Corantijn- en Paramaribostraat in Leiden Noord worden gesloopt. Wij werken aan het ontwerp voor de woongebouwen op deze vrijkomende locatie. Waarbij niet alleen comfortabele, duurzame en kwalitatieve nieuwe woningen worden gebouwd, maar deze woningen samen ook een prettig buurtje vormen.

Voortbordurend op het stedenbouwkundig erfgoed is een rationele verkaveling ontworpen, opgebouwd uit geschakelde stroken, zo verschoven dat de locatie open en doorwaadbaarheid blijft. Deze nieuwe stedenbouwkundige opzet geeft het buurtje een meer menselijke maat, met een grotere differentiatie aan openbare ruimtes. Hierdoor ontstaat, naast de verkeerslus rondom, ook ruimte voor een autovrij woonstraatje en twee groene binnentuinen. Deze differentiatie aan open plekken met verschillende kwaliteit leent zich voor verschillend gebruik en nodigt daarmee verschillende doelgroepen uit tot ontmoeting.

De hoogte van de gebouwen loopt van 4 naar 6 verdiepingen en sluit daarmee aan bij de omgeving. Met het plaatsen van zoveel mogelijk woningen ook op de begane grond maken we een levendige plint en vergroten we de directe relatie tussen de woningen en de straat.

Momenteel bevindt het project zich in de Definitief ontwerpfase. De afbeeldingen geven daarmee enkel een indruk van de verwachte structuur van de nieuwbouw, die nog niet definitief is. 

CREDITS

OPDRACHTGEVER
PORTAAL
AANNEMER
ERA CONTOUR
PROGRAMMA
176 APPARTEMENTEN, SOCIALE HUUR
PROJECTARCHITECTEN
IANTHE MANTINGH EN PATRICK COLLY
FASE
DEFINITIEF ONTWERP

Voor informatie over de verhuur van de appartementen kunt u contact opnemen met Portaal.