DE DRIFTKIKKER KAN BEWOOND WORDEN!

foto vlnr: Christoffel Klap [Ons Doel], Ria van der Plas [Cardea], Ianthe Mantingh [Zijdekwartier] en Fleur Spijker [wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen Leiden]. 

Op donderdag 3 december is de Driftkikker officieel opgeleverd! De afgelopen jaren werkten we aan de verbouwing van dit monumentale schooltje naar een woongebouw met 14 appartementen. 

Een feestelijk èn spannend moment, het schooltje gaat nu echt bewoond worden. We hopen dat de nieuwe huurders zich snel thuis zullen voelen en gezamenlijk een hele goede tijd in de Driftkikker tegemoet gaan. 

Van de oplevering is een filmpje gemaakt, waarin Christoffel Klap [woningstichting Ons Doel], Fleur Spijker [Wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen], Ria van der Plas [Cardea] en Ianthe Mantingh [Zijdekwartier] vertellen over het project, het pand en de bijzondere doelgroepen die hier komen te wonen. Dit filmpje kan je hieronder bekijken:

Uit het persbericht van woningstichting Ons Doel:

Op donderdagmiddag 3 december heeft Fleur Spijker (wethouder Duurzame Verstedelijking) officieel de deur van het nieuwe wooncomplex De Driftkikker geopend en bod zij de sleutels van de appartementen in dit complex aan Ria van der Plas (directeur Zorg bij Cardea) en Christoffel Klap (bestuurder Woningstichting Ons Doel) aan. Het prachtige gebouw is daarmee officieel in gebruik genomen als wooncomplex.

De voormalige openbare lagere school is door aannemer Den Dubbelden omgetoverd tot een wooncomplex met 14 appartementen. Zijdekwartier architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, waarin met veel liefde voor de kwaliteit van het bestaande schoolgebouw een bijzonder woonconcept is gerealiseerd. De schoollokalen van het oude schoolpand zijn opgedeeld in appartementen met een plafondhoogte van 4 meter. Originele kleuren en het gebruik van bestaande elementen en materialen versterken het monumentale karakter van het pand.  Ook is er gebruik gemaakt van Monu-glas. Dit is enkelglas met goede energieprestaties. Dit zorgt voor het behoud van de karakteristieke uitstraling van de gevel.

Van de 14 appartementen worden er 6 appartementen verhuurd aan de jongvolwassen cliënten van stichting Cardea. Hun laatste stap naar zelfstandig wonen. De overige woningen worden regulier verhuurd. In een van de woningen woont een beheerder, hij krijgt een coachende rol voor de bewoners.  De mix van bewoners past bij onze ambitie om met onze projecten bij te dragen aan een inclusieve samenleving. Wooncomplex ‘De Driftkikker’, een uniek voorbeeld van de missie van Ons Doel: ‘Met elkaar voor elkaar’.

Kijk voor meer over de Driftkikker op onze projectpagina.