LEVE DE ZOLDER!

De Haanstraschool in het centrum van Leiden huist in drie prachtige monumentale panden. De ruimte binnen is echter schaars, daarom wordt elke plekje zo efficiënt mogelijk gebruikt. Op zolder was nog een grote installatieruimte, die met wat aanpassingen gebruikt kon gaan worden als instructieruimte voor kleinere groepen en plek kon bieden aan een paar werkplekken. Wij hebben de Haanstraschool geholpen met deze verbouwing.

Om de zolder verblijfskwaliteit te geven is de vliering verwijderd en zijn er een aantal dakramen geplaatst voor meer daglicht. Daarnaast is de installatiekast bekleed om het geluid te verminderen, dit omhulsel is zo gevormd dat hier op gespeeld kan worden en kinderen een zitplek hebben voor instructie. Ook hebben we een serie kasten ontworpen om de ruimte in de kap zo efficiënt mogelijk te kunnen gebruiken. Deze kasten zijn cnc-gefreesd en samen met ons door de conciërge in elkaar gezet als een grote 3d-puzzel.

De zolder is nu onderdeel geworden van de school, een prettige extra ruimte met een ontspannen, flexibel gebruik.

2018-01-11T17:23:12+00:00