Projecten2021-11-10T13:50:33+01:00

1807 Schouwenhove Leiden / Verbouwing en uitbreiding serviceflat

Een plan voor de verbouwing van serviceflat Schouwenhove, met speciale aandacht voor de route van straat naar huis. Waarbij een grote uitbouw op de begane grond nieuw allure aan het gebouw geeft en ruimte maakt voor een dorpsplein, als hart van de flat. De diverse ontmoetingsplekken geven ruimte aan vluchtige ontmoetingen tussen de bewoners en vergroten het thuisgevoel in het hele gebouw.

2118 Havenstraat Numansdorp / nieuwbouw 27 [zorg]appartementen

Een woongebouw hartje Numansdorp, waarin zowel senioren als jonge mensen met een verstandelijke beperking hun thuis kunnen vinden. Het gebouw voegt zich naar de locatie en omarmt de sociaal sterke structuur van Numansdorp. De hele route van straat naar huis maakt hiervoor ruimte voor ontmoeting, van de collectieve buitenruimtes via de gemeenschappelijke woonkamers tot aan de stoep bij elke voordeur.

1510 Buitenplaats Bosman Nieuweroord Leiden / Nieuwbouw 68 appartementen plus parkeergarage

Met het plan voor Buitenplaats Bosman geven we landgoed Nieuweroord zijn landhuis weer terug. Met oog voor de rijke historie van de plek en de bijzondere positie op het landgoed en binnen de wijk. Een gebouw bescheiden in zijn logica maar statig in zijn voorkomen. Een gebouw waar de buurt trots op kan zijn, met uitstraling tot ver voorbij de parkranden.

1022 Sterrewacht Leiden / Herbestemming voormalig faculteitsterrein

Gebiedsvisie voor de herbestemming van de voormalige faculteit Biologie naast de Sterrewacht tot 34 woningen in een publieke Hortus. Hiermee hebben we getracht te laten zien dat de toren, maar ook de gebouwen eromheen bestaansrecht hebben, als alternatief voor wegwerparchitectuur. Het hergebruik van bestaande gebouwen is duurzaam en kan bijzondere plekken met een eigen karakter opleveren.

OPDRACHTGEVERS

WONINGBOUWCORPORATIES
Ons Doel – Leiden
Ymere – Weesp
Dunavie – Katwijk
Woonforte – Alphen aan den Rijn
Portaal – Leiden
Samenwerking – Vlaardingen
Woonplus – Schiedam
Meerwonen – Roelofarendsveen
Woonbron – Hoogvliet
ONTWIKKELAARS
Keystone
Kalliste
Sustay
Ten Brinke
Era Contour
Citybeats
ZORGPARTIJEN
de Haardstee
huisartsenpraktijk Kortmann
DIVERS
gemeente Leiden
Platform 31
mboRijnland
Haanstraschool
Buitenplaats Schouwen
Schouwenhove
Nieuwe Energie
de Familiekamer
Bootjes en Broodjes
Willems Vastgoedonderhoud
Smits Vastgoedzorg
EN VELERLEI PARTICULIEREN
Ga naar de bovenkant