Projecten2021-02-01T11:58:11+01:00

Loyaal wonen

Een nieuw collectief, met een gezamenlijk doel: bijdragen aan een meer duurzame samenleving die iedereen insluit.

1912 Renovatie Wiltonflats

De renovatie van de drie Wiltonflats in Schiedam wordt aangegrepen voor het gelijktijdig verbeteren van de leefbaarheid, zowel in de gebouwen als in de directe omgeving. Een plan waarbij vluchtige ontmoetingen tussen buren volop de ruimte krijgen en het buurtje een sociaal duurzame toekomst tegemoet kan zien.

1807 Schouwenhove

Een plan voor de verbouwing van serviceflat Schouwenhove, met speciale aandacht voor de route van straat naar huis. Waarbij een grote uitbouw op de begane grond nieuw allure aan het gebouw geeft en ruimte maakt voor een dorpsplein, als hart van de flat. De diverse ontmoetingsplekken die hierbij ontstaan geven ruimte aan vluchtige ontmoetingen tussen de bewoners en vergroten het thuisgevoel in het hele gebouw.

1726 Bizetpad

Een woonbuurt aan het Bizetpad: een divers programma op een bijzondere locatie. In opdracht van Ons Doel werken we aan de planvorming.

1915 Nieuw Groenhoven

De renovatie van 188 sociale huurwoningen in het centrum van Leiden biedt kansen voor het vergroten van de leefbaarheid in het hele complex. In opdracht van Smits Vastgoedzorg maken we een integraal plan waarin bouwtechnische en sociologische ambities samenkomen.

1641 Brahmslaan

Een vriendelijk en compact appartementengebouw, waarin binnen de rationele strookverkaveling de gradaties van openbaar naar prive zorgvuldig zijn vormgegeven.

1715 Tussenwoning particulier

De verbouwing van een rijtjeshuis in Leiden: van een inefficiënte en horizontale indeling naar licht en ruimtelijkheid. Het huis is georganiseerd rondom een opengewerkt trappenhuis onder een lichtstraat, de begane grond is zoveel mogelijk schoongeveegd van obstakels om het wonen te maximaliseren.

1510 Buitenplaats Bosman Nieuweroord Leiden / 68 appartementen plus parkeergarage

Met het plan voor Buitenplaats Bosman geven we landgoed Nieuweroord zijn landhuis weer terug. Met oog voor de rijke historie van de plek en de bijzondere positie op het landgoed en binnen de wijk. Een gebouw bescheiden in zijn logica maar statig in zijn voorkomen. Een gebouw waar de buurt trots op kan zijn, met uitstraling tot ver voorbij de parkranden.

1022 Sterrewacht Leiden / Herbestemming voormalig faculteitsterrein

Gebiedsvisie voor de herbestemming van de voormalige faculteit Biologie naast de Sterrewacht tot 34 woningen in een publieke Hortus. Hiermee hebben we getracht te laten zien dat de toren, maar ook de gebouwen eromheen bestaansrecht hebben, als alternatief voor wegwerparchitectuur. Het hergebruik van bestaande gebouwen is duurzaam en kan bijzondere plekken met een eigen karakter opleveren.

OPDRACHTGEVERS

WONINGBOUWCORPORATIES
Ons Doel – Leiden
Ymere – Weesp
Dunavie – Katwijk
Woonforte – Alphen aan den Rijn
Portaal – Leiden
Samenwerking – Vlaardingen
Woonplus – Schiedam
Meerwonen – Roelofarendsveen
ONTWIKKELAARS
Keystone
Kalliste
Sustay
Ten Brinke
Era Contour
Citybeats
ZORGPARTIJEN
de Haardstee
huisartsenpraktijk Kortmann
DIVERS
gemeente Leiden
Platform 31
mboRijnland
Haanstraschool
Buitenplaats Schouwen
Schouwenhove
Nieuwe Energie
de Familiekamer
Bootjes en Broodjes
Willems Vastgoedonderhoud
Smits Vastgoedzorg
EN VELERLEI PARTICULIEREN

Ga naar de bovenkant