Projecten 2019-09-25T10:14:18+00:00

1715 Tussenwoning particulier

De verbouwing van een rijtjeshuis in Leiden: van een inefficiënte en horizontale indeling naar licht en ruimtelijkheid. Het huis is georganiseerd rondom een opengewerkt trappenhuis onder een lichtstraat, de begane grond is zoveel mogelijk schoongeveegd van obstakels om het wonen te maximaliseren.

1726 Bizetpad

Een woonbuurt aan het Bizetpad: een divers programma op een bijzondere locatie. In opdracht van Ons Doel werken we aan de planvorming.

1510 Buitenplaats Bosman Nieuweroord Leiden / 68 appartementen plus parkeergarage

Met het plan voor Buitenplaats Bosman geven we landgoed Nieuweroord zijn landhuis weer terug. Met oog voor de rijke historie van de plek en de bijzondere positie op het landgoed en binnen de wijk. Een gebouw bescheiden in zijn logica maar statig in zijn voorkomen. Een gebouw waar de buurt trots op kan zijn, met uitstraling tot ver voorbij de parkranden.

1022 Sterrewacht Leiden / Herbestemming voormalig faculteitsterrein

Gebiedsvisie voor de herbestemming van de voormalige faculteit Biologie naast de Sterrewacht tot 34 woningen in een publieke Hortus. Hiermee hebben we getracht te laten zien dat de toren, maar ook de gebouwen eromheen bestaansrecht hebben, als alternatief voor wegwerparchitectuur. Het hergebruik van bestaande gebouwen is duurzaam en kan bijzondere plekken met een eigen karakter opleveren.

OPDRACHTGEVERS

WONINGBOUWCORPORATIES
Ons Doel – Leiden
Ymere – Weesp
Dunavie – Katwijk
Woonforte – Alphen aan den Rijn
Portaal – Leiden
Samenwerking – Vlaardingen
Meerwonen – Roelofarendsveen
ONTWIKKELAARS
Keystone
Kalliste
Sustay
CJ de Boer
Ten Brinke
Era Contour
ZORGPARTIJEN
de Haardstee
huisartsenpraktijk Kortmann
DIVERS
gemeente Leiden
mboRijnland
Haanstraschool
Buitenplaats Schouwen
Schouwenhove
Nieuwe Energie
de Familiekamer
Bootjes en Broodjes
Willems Vastgoedonderhoud
EN VELERLEI PARTICULIEREN