TERUG NAAR HET BIEZEVELD

Rotterdam Zuidwijk: een renovatie project waar we graag over vertellen. Omdat we hier letterlijk ruimte hebben gemaakt voor ontmoeting, simpel en doeltreffend. 

En nu, 7 jaar na oplevering, verscheen dit project als decor in een documentaire, 180CC. En werd onze nieuwsgierigheid aangewakkerd: hoe zou het project erbij staan, hoe wordt hier nu gewoond? Dus reden we erheen!

En wat geweldig wat we zagen! Een van de eerste mooie voorjaarsdagen, de was hing buiten, de tuinstoelen stonden klaar, tuinkabouters flankeerden een trappetje. In de ruimte tussen de flats werd gespeeld en gewandeld. Een natuurlijk, ongedwongen tafereel, zoals we het dagelijkse leven in een stad ons graag voorstellen.

Dit project laat zo goed zien dat het loont. Dat ruimte maken voor ontmoeting zoveel bijdraagt aan het prettig wonen in een buurt, aan leefbaarheid, zelfredzaamheid, veiligheid, eigenaarschap enzoverder. Wij blijven de voorwaardes scheppen, en bouwen aan elke keer een prettig stukje stad.

Wat hebben we gedaan:

We hebben een directe relatie gemaakt tussen de woningen en het maaiveld, zodat deze van onpersoonlijk en ongebruikt transformeerde in een waardevolle plek. En we hebben ruimte gemaakt voor de drempelzone, waardoor de woningen meer privacy kregen en de bewoners een extra buitenruimte. En gezeten in die drempelzone bewoners elkaar makkelijker kunnen ontmoeten en middels deze vluchtige ontmoetingen de samenleving kan groeien. Zie voor meer informatie de projectpagina .

2009 en 2019

2019-03-11T10:06:58+00:00