VERBOUWING SCHOUWENHOVE IN VOLLE GANG

En zo worden plannen werkelijkheid! De verbouwing van serviceflat Schouwenhove is nog in volle gang, maar de nieuwe ruimtelijke kwaliteit is al goed zichtbaar.

De grote uitbouw op de begane grond vormt de nieuwe entreehal, een licht en open welkom voor alle bewoners en bezoekers. Hiermee wordt de route van straat naar huis letterlijk opgerekt, de overgang geleidelijker gemaakt. 

De foyer wordt doorgetrokken tot de achterzijde van het gebouw. Dit geeft meer zichtbaarheid aan alle functies op de begane grond en hiermee kan de foyer gaan functioneren als het hart van het gebouw, de plek waar men samenkomt.

Verschillende verblijfsplekken vergroten de kans op ontmoeting. In de foyer komen verschillende nieuwe zitjes. De patio is een luwe beschutte buitenplek, de kloostergang een overdekte plek richting de openbare ruimte. De daklichten brengen licht tot diep in de foyer en verbinden de entreehal en de woningen visueel.

De kloostergang versterkt de relatie tussen binnen en buiten, een beschutte buitenruimte tussen de foyer en de voortuin. Het overstek van deze kloostergang dient tevens als zonwering en om de hoek gevouwen als extra beschutting van de entreepui. 

Het zaagtandpatroon van de kloostergang maakt ruimte voor zitjes zowel buiten als binnen. De dakvorm versterkt dit patroon met een eigen zaagtand, geinspireerd op de bestaande dakvorm. 

Kijk voor meer over de verbouwing van Schouwenhove op onze projectpagina.

2021-03-22T16:09:00+00:00 22 maart 2021|