SELECTIE WILTONFLATS GEWONNEN!

Woonplus Schiedam zocht een aannemer voor de Casco renovatie van de Wiltonflats. In opdracht van Willems Vastgoedonderhoud hebben wij een schetsplan hiervoor gemaakt, waarbij we de benodigde technische renovatie benutten voor het verbeteren van de leefbaarheid, zowel in de drie flats als in de ruimte eromheen. En hoera: we hebben de selectie gewonnen! 

De Wiltonflats zijn 3 flats met elk 39 appartementen. Gebouwd in 1959 [met de vijfde woonlaag toegevoegd in 1996] zijn de gebouwen toe aan een grondige renovatie. De ambitie hierbij is de woningen seniorgeschikt te maken. Maar ook de functionaliteit van de blokken, het voorzieningenniveau en de verduurzaming van de woningen verdienen aandacht. 

De basis van ons schetsplan is het bouwfysisch verbeteren van de woningen en het aanpassen van de installaties. Daarnaast kan een aanzienlijk deel van de woningen met aanpassing 4 sterren krijgen [tw rolstoel toe- en doorgankelijk]. Maar, we zijn verder gegaan. We hebben de benodigde technische renovatie benut voor het verbeteren van de leefbaarheid, zowel in de drie flats als in de ruimte eromheen. Waarbij we ruimte scheppen voor het ontstaan van vluchtige ontmoetingen tussen bewoners, gericht op een prettige route van straat naar huis.

De komende maanden werken we verder aan het concretiseren van de plannen en aan een prachtige nieuwe toekomst voor de Wiltonflats!