DE TOEKOMST VAN ZUIDWEST

In opdracht van de gemeente Leiden werken we mee aan het participatietraject leidend tot het toekomstplan voor Leiden Zuidwest. Tijdens een tweetal inspiratiebijeenkomsten gaan we met de buurt in gesprek over de toekomst van hun wijk.

Naast de verhalen van de Urbanisten over de duurzame en gezonde wijk en Juurlink en Geluk over de gemengde stad, vertelden wij onze ideeën over de sociale stad.

Daarin zien we de verdichting van Leiden Zuidwest als kans, waarbij we de kwaliteit en leefbaarheid van de gehele wijk zouden kunnen verbeteren. Hierbij richten we ons in basis op de openbare ruimte. Het groen in de wijk is aanzienlijk, maar niet overal even mooi en bruikbaar. Door het slim plaatsen van nieuwe woningen voegen we een nieuwe schaal toe aan de openbare ruimte en maken we juist meer verbinding tussen de woningen en het groen. Met onze aanpak activeren we het maaiveld, maken de inrichting kwalitatiever, stimuleren we eigenaarschap, en ontstaan nieuwe plekken van ontmoeting.

Tijdens de twee bijeenkomsten praten we met bewoners verder door over deze strategie. Wat spreekt ze hierin aan en hoe kunnen we de ideeën verder versterken? De eerste bijeenkomst is gehouden op 12 december, de tweede op 10 januari. Voor meer informatie zie leiden.nl/zuidwest.

Kijk hier voor meer informatie over onze verdichtingsstudie.