KEYNOTE CONGRES AARDGASVRIJE WIJKEN

Hoe kunnen we, door het slim verdichten van een buurt, de leefbaarheid ook voor de huidige bewoners verbeteren? En, hoe koppelen we die verdichting ook nog aan de duurzaamheidsopgave? 

Over dit verbinden van opgaves en de kansen die dit geeft mocht Ianthe vertellen tijdens het landelijke congres Aardgasvrije wijken op 10 maart in Nieuwegein. Ze vertelde over onze sociologische benadering en de maatschappelijke uitdagingen waar we een antwoord op willen geven. Over de handvaten die we daarbij hebben, en hoe die zich fysiek vertalen. Over de ruimte geven aan een buurtje en over vertrouwen in bewoners, over het belang van de tussenruimte, de menselijke maat, verantwoordelijkheid nemen en verbinding zoeken. 

Voor ons dè manier om met de stad bezig te zijn. Want juist in de verbinding, tussen bewoners, tussen domeinen en tussen opgaves, ligt de meerwaarde. 

De presentatie en het daaropvolgende gesprek zijn terug te kijken op de Youtube pagina van Programma Aardgasvrije Wijken [keynote Ianthe vanaf 5.00].