OPLEVERING VAN DE EERSTE WILTONFLAT

De eerste gerenoveerde Wiltonflat is opgeleverd! Donderdag 1 september was het opleverfeestje en kregen de eerste bewoners hun sleutel. 

De drie flats worden bij de casco-renovatie grondig aangepakt. Niet alleen worden de flats bouwfysisch flink verbeterd en de installaties vernieuwd, tevens worden de woningen meer geschikt gemaakt voor senioren. Daarnaast krijgen de flats een ware make-over, de complete gevel is vernieuwd en heeft een vriendelijker en rijker uitstraling gekregen.

Daarnaast gaf de renovatie de kans de route van straat naar huis flink te verbeteren, en juist op deze hele route ruimte te maken voor ontmoeting. Waar bewoners voorheen door een krappe entreehal en smalle galerij hun weg naar huis moesten vinden, hebben we de route ruimtelijker en prettiger gemaakt. Zodat bewoners op een laagdrempelige manier in contact met elkaar kunnen zijn, en zo het samenredzaam vermogen kan groeien. 

De hoofdentree is verplaatst van de drukke winkelstraat naar een rustige woonstraat aan de andere kop van de flat. Hierdoor konden we ruimte maken voor een ruime en lichte entreehal. Bewoners die hun post uit de postvakken halen staan niet meer snel in de weg maar kunnen op hun gemak even bijpraten met een buur. 

Ook de galerijen waren smal en onvriendelijk. Terwijl de stoep bij je voordeur juist de plek is waar ontzettend veel spontane ontmoetingen in een buurtje plaatsvinden. Tijdens de renovatie zijn de galerijen daarom bijna twee keer zo breed gemaakt. Zodat de bewoners voor hun woning een zone krijgen om een paar planten neer te zetten, een bankje, even te verblijven. De buren lopen ook meteen minder dicht langs de ramen, wat weer fijn is voor de privacy in huis, waardoor de gordijnen sneller open blijven. Een win op meerdere fronten dus!

Met het toevoegen van een galerij voor de woningen op de verhoogde begane grond, zijn ook deze geschikt gemaakt voor senioren, de doelgroep van de Wiltonflats. Uiteindelijk worden ook de tuinen weer helemaal mooi ingericht, en krijgen een directe verbinding met de galerijen. 

Zoontjens helpt bij het realiseren van een naadloze overgang van oude naar nieuwe galerijplaat. Zij schreven een mooi artikel over de verbrede galerijen.

Het komend jaar worden de 2 andere flats aangepakt, zodat uiteindelijk het hele complex de toekomst weer stralend tegemoet ziet. 

Kijk voor meer over het project op de projectpagina.