DAKWONING GENOMINEERD VOOR DE RAP071

Op 19 juni, de dag van de architectuur, is de longlist bekend gemaakt van de Rijnlandse Architectuur Prijs, de RAP071. Geweldig dat onze dakwoning een van de 24 genomineerden is!

De RAP071 is een tweejaarlijkse prijs voor het beste gebouw uit Leiden en omstreken, ingesteld om spraakmakende architectuur in regio Rijnland te belonen en stimuleren. De prijs wordt om het jaar toegekend en bestaat uit een publieks- en juryprijs.

De komende maand buigt een vakjury zich over de lijst met genomineerden om tot een shortlist te komen. Deze wordt op 4 september bekend gemaakt. Op woensdag 13 oktober worden de jury- en publieksprijs uitgereikt.

De dakwoning is ontworpen als maatpak voor haar bewoners en deze plek in het centrum van Leiden, boven de stad en er tegelijk middenin. Het huis dempt de geluiden van de straat en opent zich naar de nieuwe tuin op het dak van het magazijn, een verborgen en idyllische plek. We hebben licht, leefruimte en privacy kunnen brengen in een eigenwijs en ruimtelijk volume.
Kijk voor meer de RAP071 op de website van het RAP of voor meer over de dakwoning op de projectpagina.