DAKWONING IN DE FINALE VAN DE RAP071

De jury van de Rijnlandse Architectuurprijs heeft zijn selectie gemaakt, onze dakwoning is door naar de laatste ronde! Samen met 8 andere projecten uit de Leidse Regio staat de dakwoning op de shortlist van de RAP071.

De RAP071 is een tweejaarlijkse prijs voor het beste gebouw uit Leiden en omstreken, ingesteld om spraakmakende architectuur in regio Rijnland te belonen en stimuleren. De prijs wordt om het jaar toegekend en bestaat uit een publieks- en juryprijs, die op woensdag 13 oktober worden uitgereikt. Voor de publieksprijs kan gestemd worden! Kijk hiervoor op de website van de RAP071 >>>

De dakwoning is ontworpen als maatpak voor haar bewoners en deze plek in het centrum van Leiden, boven de stad en er tegelijk middenin. Het huis dempt de geluiden van de straat en opent zich naar de nieuwe tuin op het dak van het magazijn, een verborgen en idyllische plek. We hebben licht, leefruimte en privacy kunnen brengen in een eigenwijs en ruimtelijk volume.

Kijk voor meer de shortlist van de RAP071 op de website van het RAP of voor meer over de dakwoning op onze projectpagina.

Artwork RAP071 door Tom van der Heijden