DE TUIN IS TERUG!

In de laatste jaren dat de Huishoudschool in gebruik was als school, lag de oude binnentuin verstopt onder een overkapping. Tijdens de herbestemming naar woningen hebben we de tuin zijn oorspronkelijke open karakter teruggegeven, een luwe buitenruimte, een oase middenin de stad. De binnentuin is nu het gezamenlijke domein van de nieuwe bewoners, het hart van het gebouw. Het is de plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten, een boekje in de zon kunnen lezen, een verjaardag kunnen vieren, of, een jeu de boules competitie kunnen houden! Onze fotograaf mocht een kijkje nemen en dit fijne sfeertje vastleggen. Geweldig om te zien hoe de bewoners deze plek toe-eigenen en zo nieuw leven aan het gebouw en deze plek geven.

In de plannen voor de herbestemming van de Huishoudschool hebben we bijzonder aandacht besteedt aan de ruimtes tussen de woningen, de plekken waar bewoners elkaar ontmoeten. Aan de mooie monumentale entreehal, het prachtige open trappenhuis, de vriendelijke lichte woongangen, het gezamenlijke dakterras en de rustige groene binnentuin. We zijn bijzonder trots dat het gelukt is de gezamenlijke tuinkamer te realiseren, direct grenzend aan de tuin. Een extra ruimte te gebruiken door alle bewoners, een plek om samen te komen tussen het privé van de woningen en het openbare van de stad.

Kijk voor meer informatie over dit project op de projectpagina.

Fotografie: Marcel van der Burg

2019-06-18T11:25:59+00:00