GEWONNEN!

We zijn ongelofelijk trots: onze dakwoning is bekroond met de Rijnlandse architectuurprijs! De prijs voor de beste architectuur van de regio Rijnland van de afgelopen twee jaar werd woensdagavond uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Naturalis. Geweldig dat we met het winnen van de juryprijs deze waardering voor ons werk mogen ontvangen.

‘Een subliem voorbeeld van vakmanschap’

De jury was lovend over het ontwerp: ’De schijnbare vanzelfsprekendheid waarmee het nieuwe woonvolume is ingepast getuigt van groot vakmanschap. Met een minimale investering is een maximaal effect gerealiseerd, namelijk een geweldige woning voorzien van precies wat de lockdown ons heeft geleerd; binnenshuis ruimte om je terug te trekken en een echt kwalitatief gebouwgebonden buitenruimte. Het project laat ons op voorbeeldige wijze zien hoe ’vergeten plekken’ kunnen worden ontgrendeld en is een voorbeeld voor de hoognodige verdichtingsopgave die voor ons ligt.

Kijk voor meer over het ontwerp van de dakwoning op onze projectpagina of voor meer over de Rijnlandse architectuurprijs op de website van het RAP.

Dank!
Een goed gebouw realiseer je nooit alleen. Daarom grote dank naar onze opdrachtgevers, Pepijn en Tijs, voor het delen van hun droom en het volste vertrouwen dat we kregen deze waar te maken. Dank ook aan de aannemer, Van der Lee van der Haven, die samen met ons er alles aan gedaan hebben deze droom zo goed mogelijk te realiseren.

Nog even nagenieten? De prijsuitreiking is integraal opgenomen en na te kijken. Met vanaf 1:49:15 de daadwerkelijke ontknoping. Klik hier voor de filmregistratie.

De dag na de prijsuitreiking verscheen in het Leidsch Dagblad een mooi artikel over de Dakwoning. “Als je creatief te werk gaat, is er meer mogelijk in een stad dan je denkt.”
Klik hier voor het interview van Theo de With met Ianthe en Patrick over het ontwerp van de Dakwoning.

fotografie dakwoning: Marcel van der Burg
fotografie prijsuitreiking: Eelkje Colmjon
bron artikel: Leidsch Dagblad, 14 oktober 2021