1735 PASTORIE MEERBURG PARTICULIER

Half verscholen achter de bomen, tussen de Laan van de Goede Herder en de Meerburgkerk, ligt de oude pastorie van Zoeterwoude. Gekocht door een kunstenaar en een advocate, gaat de oude pastorie een nieuw leven tegemoet en zal straks drie werelden herbergen: haar advocatenkantoor, zijn atelier en een woonhuis voor hun gezin van vier. Een hele mooie opgave om die drie functies elk een plek te geven in dit pand, met een specifieke sfeer en eigen ruimtelijke kwaliteit.

De ruimtelijke verdeling was een logische: aan de statige representatieve voorzijde komt het advocatenkantoor. Met beneden de spreekkamer waar clienten ontvangen worden en boven de kantoorruimtes.

Aan de achterzijde, gericht op de tuin, komt het woonhuis, ook over twee verdiepingen verdeeld. De nieuwe staalconstructie geeft dit huis een stoer en open karakter, met de nieuwe stalen pui kan de achtergevel helemaal opengeschoven worden. De nieuwe trap geeft ruimtelijkheid aan het huis.

De zolder wordt het domein van de kunstenaar, zijn atelier, een grote open vrije ruimte.

Naast deze geheel nieuwe indeling van de pastorie, is in het interieur veel het koesteren waard. De hoge plafonds, de granito vloeren en het mooie tegelwerk, de oude schouw in de voorkamer, een groot glas-in-lood raam bij de hoofdtrap. Elementen die ook straks karakter geven aan de nieuwe functies.

CREDITS

OPDRACHTGEVER
PARTICULIER
PROGRAMMA
WONEN EN WERKEN
PROJECTARCHITECT
PATRICK COLLY

2018-07-10T13:47:54+00:00