1735 PASTORIE MEERBURG ZOETERWOUDE

VERBOUWING OUDE PASTORIE

Half verscholen achter de bomen, tussen de Laan van de Goede Herder en de Meerburgkerk, ligt de oude pastorie van Zoeterwoude. Gekocht door een kunstenaar en een advocate, heeft de oude pastorie een nieuw leven gekregen en herbergt nu drie werelden: haar advocatenkantoor, zijn atelier en een woonhuis voor hun gezin van vier. Een hele mooie opgave om die drie functies elk een plek te geven in dit pand, met een specifieke sfeer en eigen ruimtelijke kwaliteit.

De ruimtelijke verdeling is een logische. Aan de statige representatieve voorzijde het advocatenkantoor, met beneden de spreekkamer waar clienten ontvangen worden en boven de kantoorruimtes.

Aan de achterzijde, gericht op de tuin, het woonhuis, ook over twee verdiepingen verdeeld. De nieuwe staalconstructie geeft dit huis een stoer en open karakter, met de nieuwe stalen pui kan de achtergevel helemaal opengeschoven worden. De nieuwe trap geeft ruimtelijkheid aan het huis.

De zolder het domein van de kunstenaar, zijn atelier, een grote open vrije ruimte.

Naast deze geheel nieuwe indeling van de pastorie, was in het interieur veel het koesteren waard. De hoge plafonds, de granito vloeren en het mooie tegelwerk, de oude schouw in de voorkamer, een groot glas-in-lood raam bij de hoofdtrap. Elementen die nu ook weer karakter geven aan de nieuwe functies.

Maart 2019 is de verbouwing van de pastorie opgeleverd! Kijk voor meer foto’s van het resultaat in het nieuwsbericht.

CREDITS

OPDRACHTGEVER
PARTICULIER
PROGRAMMA
WONEN EN WERKEN
PROJECTARCHITECT
PATRICK COLLY
AANNEMER
BOUWWENS
MEUBELS
DE JONGENS VAN DE WIT
FOTOGRAFIE
MARCEL VAN DER BURG